Top 7 beste planten voor in de badkamer.

7 Planten die geschikt zijn voor in de badkamer.

Er zijn heel veel planten die geschikt zijn voor in de badkamer om zo de badkamer op te fleuren. Er zijn ook veel planten die niet tegen de hoge luchtvochtigheid kunnen. In deze blog schrijf ik over 7 planten die geschikt zijn voor in de badkamer en die goed gecombineerd kunnen worden met artikelen van FORS.


Lepelplant

Naast dat planten een leuke sfeer met zich mee brengen in een ruimte is het ook nog eens gezond.
De lepelplant zuivert namelijk de lucht in een ruimte. Door de grote bladeren ziet de lepelplant er ook nog leuk uit.
De Lepelplant komt oorspronkelijk uit de amazone en daardoor is deze plant perfect voor in de badkamer.
Het geschikte temperatuur voor deze plant is 18 graden of hoger. Voor de rest houdt de lepelplant van water en niet van zonlicht.

Varen

De plant Varen is vergelijkbaar met de lepelplant, ze zijn beide luchtzuiverende planten. De varen komt oorspronkelijk uit de (sub)tropen. Daarom is de Varen geschikt voor in de badkamer.

De Varen houdt van warmte, vochtigheid en schaduw. Daarom wordt het geadviseerd om de varen niet in een kamer te zetten onder de temperatuur van 15 graden en niet vol op in de zon. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is.
Scindapsus

Toevallig is de Scindapsus ook een luchtzuiverende plant. Het is vanzelfsprekend dat deze plant uit een tropisch gebied komt, namelijk Zuidoost-Azië.

De Scindapsus is een hangplant en is perfect voor in de badkamer. Net als de vorige 2 planten moet de grond van deze plant ook vochtig zijn. Ben je bang dat je teveel water geeft, dat is geen probleem want de Scindapsus zweet vanzelf en zo zie je dus of je te veel water hebt gegeven.

 

Vrouwentong

De Vrouwentong staat bekend als Schoonmoederstong, Bajonetplant of slangenolant. Deze plant heeft zijn naam gekregen door zijn scherpe punten aan het einde van het blad. De Vrouwentong doet het heel goed in de badkamer. Net als de ander planten die ik genoemd heb is deze plant ook een zuiverende plant.

Bovendien is deze plant erg sterk, kan overal groeien en heeft weinig verzorging nodig. Het beter om eerder te weinig water te geven dan te veel. Omdat de Vrouwentong uit de woestijn komt kan deze plant wel tegen wat droogte.

 

 

Orchidee

Orchidee is een plant dat van hoge luchtvochtigheid houdt. Dat komt omdat de Orchidee oorspronkelijk uit tropische regenwouden komt. Hierdoor maakt het deze plant ideaal voor in de badkamer, daarnaast kunt u de Orchidee heel makkelijk matchen met bijna alle badkamerstijlen. De bloem van een Orchidee kan zeker 3 maanden goed blijven. Je hebt dus lang plezier van deze plant. Wanneer de Orchidee is uitgebloeid dan moet je hem bij snoeien zodat er weer een nieuwe bloem kan uitbloeien. 

 

 

 

Aloë Vera 

De Aloë Vera staat bekend om zijn bladeren. Gelukkig past de Aloë Vera bij heel veel badkamer accessoires  van FORS waardoor het een geschikte badkamerplant is.
De plant zelf komt oorspronkelijk uit Afrika. De Aloë Vera staat ook wel bekend als geneesmiddel. Vaak wordt het gebruikt als middel tegen maagklachten, verstoppingen en jeuk. Bovendien zie je het ook vaak terug komen als drankje. Deze plant heeft vrij weinig water nodig. Advies is wel om hem in (half) schaduw te zetten.

 

 

Bromelia

De laatste plant is de Bromelia ook wel bekend om zijn sierlijke bloemen.
Een mooie toevoeging voor in de badkamer. De Bromelia heeft uit zichzelf weinig water nodig maar de grond moet wel vochtig zijn. Daarentegen mag er niet een laagje water in de pot bevinden, dat is namelijk slecht voor de plant. De Bromelia slaat het water op in zijn bloem hierdoor is het belangrijk om altijd een laagje water in de kelk te houden.

 

 

Welke plant zien we binnenkort bij u in de badkamer?
Voordat u een beslissing maakt neem nog een kijkje bij de badkamer accessoires van FORS om te kijken welke plant het best bij uw smaak past.
FORS is gespecialiseerd in alle badkamerartikelen van doucherekjes tot aan handdoekrekken