6 Weetjes Over De Badkamer Die U Nog Niet Wist…

Bent u vaak in de badkamer te vinden en vindt u het nou leuk om nieuwe en leuke weetjes te ontdekken? Dan zult u geen spijt krijgen na het lezen van deze blog. Ik ga u namelijk 6 interessante weetjes vertellen die u hoogstwaarschijnlijk nog niet wist.

 

1. Een spiegel in de badkamer

9 van de 10 mensen in Nederland hebben een spiegel in hun badkamer. Heeft u een kleine badkamer dan is een spiegel wellicht iets wat u nodig hebt. Spiegels zorgen er namelijk voor dat de ruimte in de badkamer veel groter lijkt. Ideaal dus.

 

Fors Badkamer Accessoires

 

2. Koud douchen is goed voor u

Misschien heeft u deze wel eens voorbij zien komen en vaak vragen mensen zich af of het daadwerkelijk goed voor je is. Een koude douche, is dat gezond voor u? Veel meer mensen kiezen ervoor om hun dag met een koude douche te beginnen. Uit onderzoek blijkt dat een koude douche veel positieve effecten heeft op ons. Hier heb ik een paar voor u op een lijstje gezet.

  • je mentale kracht vergroten;
  • je huid en haar verbeteren;
  • je bloedcirculatie verbeteren;
  • je immuunsysteem versterken;
  • afvallen (je stofwisseling versnellen);
  • een bijna euforisch positief gevoel krijgen;
  • je hormoonproductie verhogen;
  • depressies verlichten;

3. Zingen in de douche

We kennen allemaal wel iemand die onder de douche zingt. 60% van de Nederlanders zingt onder de douche. En maar goed ook. Zingen zorgt er ook nog eens voor dat we ons vrolijker voelen.

4. Dit is de oplossing voor een stinkende toiletborstel

Wilt u niet meer last hebben van een stinkende toiletborstel? Dan geef ik u een snelle en simpele 'life hack'. Als u uw toiletborstel bakje vult met allesreiniger is het probleem direct opgelost.

 

5. 40% van de Nederlanders poetst zijn of haar tanden onder de douche.

Bent u bewust bezig met tijd te winnen op een dag? Dan bent u wellicht iemand die zijn of haar tanden poetst in de douche. Het voordeel hiervan is dat u direct 2 vliegen in 1 klap slaat. 40% van de Nederlanders doen dit en ik vind dit persoonlijke een leuke manier om tijd te besparen.

Er zijn zelfs mensen die plassen onder de douche om zo tijd en water te besparen! Of deze methode geschikt is? De meningen zijn verdeeld.

 

 6. Er stroomt ongeveer 100 Liter water weg tijdens een douchebeurt...

Steeds meer mensen worden bewust van hun watergebruik. Dit komt niet alleen doordat het steeds duurder wordt naar mate u meer water gebruikt maar ook omdat schoon water niet vanzelfsprekend is. Bovendien willen meer mensen duurzamer leven en zuinig omgaan met water hoort daar ook bij. Maar wist u dat een gemiddeld persoon zo rond de 100 liter water verbruikt per douchebeurt? U kunt dit verminderen door bijvoorbeeld gebruik te maken van een waterbesparende douchekop.

 

Dit waren onze 6 weetjes over de badkamer. Heeft u ook nog een leuk weetje die niet genoemd is? Deel het dan op onze social media kanalen. En wie weet posten we uw leuk weetje op onze feed. Dus volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook.