Is Koud Douchen Gezond?

Wellicht stelt u zich deze vraag af omdat u via social media of iemand in uw omgeving wel eens hebt horen zeggen dat koud douchen goed voor je is. En dat is zeker het geval. Er zijn veel onderzoeken geweest waaruit blijkt dat het goed voor je is. In deze blog ga ik u een aantal voordelen laten zien waarom een koude douche goed voor u is.

 

1.Een koude douche kan een depressie verlichten

Ja u leest het goed. Een douche kan inderdaad een depressie verlichten. Als u een nieuwjaarsduik heeft genomen dan weet u wat voor een gevoel het u geeft zodra u in het koude water duikt. Het verbeterd uw humeur en u krijgt direct een adrenaline en endorfine kick. Deze hormonen zorgen ervoor dat u een oppeppend gevoel krijgt. Wetenschappers beweren dat uw zintuigen in een keer zo enorm getriggerd worden door het koude water dat het kan helpen bij het bestrijden van depressie of ongelukkigheid.

 

Ongelukkig

 

2.Door een koude douche word u alerter

Als u uw dag fris wilt beginnen dan is een koude douche een goed idee. Misschien heeft u er geen trek in nadat u lekker uit uw warme bed bent opgestaan. Maar de voordelen zijn ontelbaar. Diep inademen helpt uw lichaamstemperatuur op peil te houden en zo verhoogt u uw zuurstofopname. Uw hersens worden alerter zodra de bloedtoevoer verbeterd word. En hoe fijn zou het zijn als u alert en fris uw dag begint?

 

3.Een koude douche versterkt uw weerstand

Een koude douche creëert prikkels in uw lichaam wat een hormetisch effect geeft. Door de schok van het koude water reageert uw lichaam getriggerd en reageert uw immuunsysteem. Hierdoor wordt de productie van uw witte bloedcellen verhoogt. Zo verbetert u uw immuunsysteem door middel van een simpele koude douche.

4.Beter humeur door een koude douche

Heeft u last van een slecht humeur? Dit hebben we natuurlijk allemaal wel eens. Hoe mooi zou het zijn als je dit vrij direct zou kunnen veranderen. Een koude douche is hiervoor de beste oplossing. Onderzoekers stelden dat blootstelling aan koud water endorfine verhoogt. Door te lachen wordt uw endorfine ook verhoogt. Dus naast dat een koude douche depressie verlicht maakt het u ook nog eens vrolijk. Wat houdt u dan nog tegen?

 

Gelukkig

5.Een koude douche is goed voor uw haar en huid.

Misschien wist u het al, een warme douche zorgt ervoor dat uw haar uitdroogt. Koud douchen is daarom de beste manier om voor uw haar en huid te zorgen in plaats van warm water. Van een koude douche krijgt u een frisse blos op uw gezicht. Als u glanzende lokken en zijdezacht haar wilt, dan is een koude douche precies wat u nodig hebt. Een koude douche zorgt voor een fris gevoel en het zorgt er ook voor dat uw haarschubben sluiten na het wassen.

 

Dit waren een aantal voordelen van een koude douche. Bent u overtuigd om direct een koude douche te nemen? Laat het ons weten op onze social media. U kunt ons volgen op Facebook, Instagram en Pinterest.